Szef kuchni poleca
Szef kuchni poleca
-
Wątróbka z indyka / karmelizowane truskawki / szalotka / cydr / orzechy włoskie / grzanki własnego wypieku
-
Wiosenny chłodnik / talarki ziemniaczane z cebulką i jajkiem sadzonym
Na początek
Na początek
-
Tatar wołowy / ogórek kiszony / cebula / grzyby marynowane
-
Krewetki tygrysie w sosie winno-maślanym / bruchetta z marynowanymi pomidorami i czosnkiem / rukola
-
Krewetki z chorizo w sosie winno-maślanym / rukola / grzanka własnego wypieku
-
Śledź w kurkach podany na grzankach
-
Chrupiące placki ziemniaczane / sos jogurtowo-czosnkowy
-
Półmisek rozmaitości (mięsa wyrobu własnego / smalczyk / sery / warzywa / sos tatarski)
Zupy
Zupy
-
Ucha - zupa rybna z trawą cytrynową
-
Zupa barszcz czerwony zabielany
-
Rosół z domowym makaronem
-
Rosół z sakiewkami z kaczką
-
Krem borowikowy z puree ziemniaczanym i boczkiem
-
Zupa sezonowa
Krem szparagowy z grzankami
Zestawy lunchowe
Zestawy lunchowe
-
Danie dnia
1. Zupa barszcz czerwony zabielany 2. Devolay / puree ziemniaczane / surówka dnia -
Zestaw I
1. Zupa barszcz czerwony zabielany 2. Świeżynka z karmelizowaną cebulką / bułka własnego wypieku z kminkiem -
Zestaw II
1. Zupa barszcz czerwony zabielany 2. Tradycyjny schabowy / puree ziemniaczane / surówka dnia -
Zestaw III
1. Zupa barszcz czerwony zabielany 2. Hot wings (pikantne skrzydełka w panierce) / łódeczki ziemniaczane / dip czosnkowo – tymiankowy / surówka dnia -
Zestaw IV WEGETARIAŃSKI
1. Ucha – zupa rybna z trawą cytrynową 2. Lasagne ze szpinakiem / sos serowy
Dania główne
Dania główne
-
Stek wołowy / sos holenderski z zielonym pieprzem / frytki steakhouse / marynowane warzywa grillowane
-
Pieczone udo kacze / sos demi glace / kopytka w pesto z czosnku niedźwiedziego / mus z białych warzyw
-
Panierowany schab z kością / puree ziemniaczane / surówka sezonowa
-
Golonka pieczona w piwie / młoda kapusta zasmażana / musztarda / dodatek do wyboru: ziemniaki lub pieczywo
-
Placek po zbójnicku (z gulaszem cielęcym)
-
Halibut z patelni / czarna soczewica z owocami morza / chrupiące kapary
-
Makaron tagiatelle z zielonym pesto z krewetkami / cebula, czosnek, chilli, pomidor cherry, parmezan, rukola
-
Makaron tagiatelle z zielonym pesto z szynką szwarcwaldzką / cebula, czosnek, chilli, pomidor cherry, parmezan, rukola
-
Makaron tagiatelle z zielonym pesto - wegetariański / cebula, czosnek, chilli, pomidor cherry, parmezan, rukola
Street food
Street food
-
Burger z krewetką w panko
bułka własnego wypieku / krewetki w panko (4 szt.) / ser halloumi / guacamole / rukola / rzodkiewka / sos koktajlowy z koniakiem / tabasco -
Burger z panierowanym kurczakiem
bułka własnego wypieku / panierowany filet z kurczaka / sałata rzymska / pomidor / ogórek marynowany / cebula czerwona / ser cheddar / chips bekonowy / sos Cezar
Pierogi
Pierogi
-
Pierogi z mięsem
8 szt. -
Pierogi ruskie
8 szt. -
Pierogi ze szpinakiem i grzybami
8 szt. -
Pierogi ruskie - wegańskie (z tofu i cebulką)
8 szt.
Dla dzieci
Dla dzieci
-
Nuggetsy z kurczaka / frytki / ketchup / surówka dnia
-
Chwilowo niedostępne
Naleśniki z serem i słodką śmietaną
Sałatki
Sałatki
-
Sałatka z kurczakiem
Sałata rzymska / cebula czerwona / pomidor / chipsy z parmezanu / bekon / jajko poche / sos Cezar / grzanki -
Sałatka sezonowa - informacja u kelnera
Na słodko
Na słodko
-
Oferta specjalna
Słodka paczuszka (ok.300g, 3 rodzaje ciasta)
-
Szarlotka z malinami
-
Rafaello
-
Miodownik
Wyroby własne na zimno
Wyroby własne na zimno
-
Schab parzony w majeranku
100 g -
Boczek pieczony w kminku
100g -
Pasztet wegetariański z cukinii
100g -
Smalczyk
250g -
Śledź w kurkach
100g -
Śledź w oleju z cebulką
100g -
Ryba faszerowana
100g -
Rolada drobiowa z żurawiną z pestkami słonecznika
100g -
Rolada z indyka ze szpinakiem i grzybami
100g
Napoje
Napoje
-
Sok jabłkowy "Cappy"
8,50 zł -
Sok pomarańczowy "Cappy"
8,50 zł -
Sok grejpfrutowy "Cappy"
8,50 zł -
Sok multiwitamina "Cappy"
8,50 zł -
Kropla Delice Woda gazowana
8,00 zł -
Kropla Beskidu Woda niegazowana
8,00 zł -
Coca-cola
9,00 zł15,00 zł -
Sprite
9,00 zł15,00 zł -
Kinley
8,50 zł -
Fuzetea
8,50 zł